środa, 7 maja 2014

PLACEK PO ZBÓJNICKU

Składniki na placek:
8 średnich ziemniaków
gulasz wołowy lub wieprzowy
2 czubate łyżki mąki
1 jajko
sól i pieprz

Przepis:
1. Ziemniaki zetrzyj na tarce do jarzyn, dodaj mąkę, jajko i przyprawy. Całość wymieszaj i smaż na rumiano z obu stron. Uwaga, najlepiej jak placek ma wielkość całej patelni.
2. Rozłóż przygotowany wcześniej gulasz z mięsa wołowego lub wieprzowego na połowie placka, następnie złóż placek na pół.

Składniki na surówkę z marchwi:
2 marchewki
0,5 jabłka
1 łyżeczka cukru i 2 łyżeczki oleju (zamiennie słodka śmietana)

Przepis:
1. Zetrzyj marchewkę i jabłko na tarce, dodaj cukier i olej (śmietanę). Całość wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz